Képes lehet az IT gyógyítani az idősödési járványt?

Szándékosan használtam ezeket az erős szavakat a címben, de természetesen nincsen „idősödési járvány”, és az IT sem gyógyítja az időskori betegségeket. Ugyanakkor az informatika támogatójaként azt gondolom, hogy az egészségügyi és az informatikai fejlődés lehetővé teszi, hogy szüleink és nagyszüleink minőségi nyugdíjas életet éljenek, mind az őket körülvevő emberek szeretete, mind az informatikai megoldások segítségével.

Mi egy olyan környéken élünk, ahol szép házak, parkok, zöldterületek vesznek körül bennünket. Az itt élő családok életük különböző szakaszaiban vannak: mi vagyunk a kisgyermekes család, de frissen nyugdíjassá vált párok is akadnak a szomszédságban, és persze egyedül élők is. A legidősebb szomszédunk, Ágnes, már elmúlt 90 éves, és sajnos egyedül él, a férje két évvel ezelőtt, az idősebb fia pedig néhány hónapja hunyt el. Nemrégiben sokat romlott Ágnes állapota, sokszor az utcákon bolyongva találtunk rá, és nem tudta, hogy hogyan került oda és mit is csinál éppen. Gondviselői várják, hogy felszabaduljon egy hely valamelyik időseket ápoló otthonban, ahol folyamatos megfigyelés alatt tudják majd tartani, de addig mi, a szomszédok vagyunk az önkéntes „őrzői”.

Jelenleg ő az egyetlen az utcánkban, akire vigyáznunk kell, de ahogy a népesség egyre idősebb és idősebb lesz, ez a helyzet sajnos mindennapossá fog válni. Vessünk egy pillantást arra, hogy mit mutatnak az adatok!

A legfrissebb ENSZ-adatok szerint globálisan a 65 éves vagy annál idősebb népesség gyorsabban növekszik, mint az összes fiatalabb korosztály. A termékenység csökkenésével és a várható élettartam növekedésével párhuzamosan nő az egy bizonyos kor felettiek aránya is. Ez a jelenség a népesség elöregedése, mely az egész világot érinti. 2020-ban a becslések szerint 727 millió 65 éves vagy annál idősebb ember élt a világon, amely a világ népességének 9,3%-át teszi ki.

Európában 20,6% a 65 éves vagy idősebb népesség aránya. A világ más részein is gyors elöregedés fog bekövetkezni, így nagyjából 30 év múlva a világ valamennyi régiójának, Afrika kivételével, lakosságának majdnem a negyede lesz legalább 60 éves, így az idősek száma a világon 2030-ban 1,4 milliárdra, 2050-ben 2,1 milliárdra, míg 2100-ban 3,1 milliárdra is nőhet. A következő néhány évtizedben az idős lakosság további növekedése szinte elkerülhetetlen, tekintettel az elmúlt évtizedekben született korosztályok nagyságára.

Az idősek számos krónikus betegségben szenvednek, amelyek gyorsan csökkenthetik életminőségüket, és nagyon gyorsan válhatnak teherré az őket gondozó rokonaink számára. Az amerikai Járványkezelési- és Megelőzési Központ (CDC) becslése szerint például az ízületi gyulladás a 65 év felettiek 49,7%-át érinti, amely sokuk számára tartós fájdalmat és alacsonyabb életminőséget eredményezhet.

Az Alzheimer Szövetség adatai szerint minden kilencedik 65 évnél idősebb ember szenved Alzheimer-kórban, de mivel a diagnosztizálás kihívást jelent, nehéz pontosan megmondani, hogy hány ember él ezzel a krónikus betegséggel együtt. A szakértők elismerik, hogy a kognitív károsodás széles körben gyakorol jelentős hatást az időskorúak egészségi állapotára, a biztonság és az önellátás kérdéseitől kezdve a gondozás költségéig, akár otthoni, akár ápolási intézményekről beszélünk.

Azonban az Alzheimer-kór csak egy azok közül az idült betegség közül, amelyek az időseket veszélyeztetik, hiszen beszélhetünk a Parkinson-kórról vagy például az csontritkulásról is, amelyek mind azt eredményezhetik, hogy az idősek kevésbé mozgékonyakká és potenciálisan fogyatékossá váljanak, mivel ők gyakrabban esnek el és nagyobb eséllyel szenvednek el csonttöréseket is, hiszen otthonuk tele van botlásveszélyekkel, úgy mint laza szőnyegek, csúszós fürdőszobai padlók, lépcsők.

Az egészségügyi informatika hatalmas hatással lehet az idősek életére, mivel már számos IT megoldás, eszköz és szolgáltatás elérhető az idősek számára, de ezekről bővebben majd a következő bejegyzésemben fogok írni.

Szerző: Varga László

Küldetésünk: megérteni az Ön igényeit

A minap eszembe jutott egy régi vicc a gyermekkoromból. Az orvos a műtőből kijövet jókedvűen mondja: a műtét jól ment, a beteg meghalt. Akkoriban nem értettem, hogy hogyan lehetséges mindez? A sikeres műtét azt kellene, hogy jelentse, hogy a páciens jól van és él. Nem értettem, hogy egy technikailag kitűnő műtét hogy-hogy nem garantálja a páciens túlélését, és hogy más tényezők, mint például a beteg egészségügyi állapota, kora, vagy éppen a sebész szaktudása miként befolyásolhatja pozitív vagy negatív irányba a végeredményt.

A fenti információk mindegyike adatnak felel meg, amelyeknek pedig se szeri, se száma, köszönhetően a szenzorok sokaságának, amelyek mindent mérnek, amit csak lehet. A dolgok internete itt van, hogy segítsen az adatok gyűjtésében és a jól megalapozott döntések meghozatalában, ám nemcsak az otthonainkban, a munkahelyünkön, a repülőgépeken vagy az ipari épületekben, hanem már az egészségügyi ellátásban is. Az emberek ma már olyan személyes eszközöket, fitness trackereket viselnek, amelyek arra ösztönzik őket, hogy figyeljenek az egészségükre, hogy aztán később ezeket az adatokat megoszthassák az orvosukkal, akitől cserébe személyre szabott diagnózist kapnak.

Az egészségügyi informatika világában élünk, amelyben már elektronikus egészségügyi nyilvántartások (EHR) is léteznek, de nem a technológia kedvéért, hanem a betegek jobb ellátásáért, valamint a végzetes kimenetelű hibák számának redukálása érdekében. A személyre szabott génterápia korában pedig az informatikai eszközök segítenek nekünk még jobban megérteni és kezelni a betegeket.

Az Y-generáció, amely mobiltelefonnal és tablettel a kezében született, gyors, egymással összekapcsolt, nagymértékben digitalizált világban él, ahol minden a kezükben, vagy ha úgy tetszik, az ujjlenyomataikban van. Ám ez nem csak ennek a nemzedéknek sajátossága, hanem általában is jellemző, hogy a páciensek maguk tartják kézben az egészségüket érintő kérdéseket. Bejelentkezve a személyes betegportálra további információkat kérhetnek a diagnózisukról, új időpontokat egyeztethetnek, vagy egyszerűen csak újra felírathatják a gyógyszereiket.

Mint informatikai megoldásokkal szolgáló cég, a mi küldetésünk, hogy megértsük a betegek, az orvosok és az őket támogató egészségügyi dolgozók igényeit, hogy a háttérben, zökkenőmentesen működtetett szolgáltatásokat nyújtásunk, hogy hatékonyabbá tegyük az egészségügyi ellátást, valamint hogy a gyógyulási folyamat hatásosabb és fájdalommentes legyen. Az egészségügyi informatika segíti az orvosokat és a betegeket, hogy jobb döntéseket hozzanak, az eszközök pedig elegendő adatot, tudást, orvosi ismeretet és naprakész, klinikai szakvéleményeken alapuló iránymutatást biztosítanak a cél elérése érdekében. Ez pedig nem más, mint hogy a műtét jól menjen, és a beteg is túlélje.

Szerző: Varga László

A nagy Home Office lavina, avagy hogyan ássuk ki az IT-t biztonságosan a hó alól

A koronavírus járvány terjedésének csökkentésére hozott intézkedések számos, már korábban jelen lévő trendet erősítettek fel sőt, zúdítottak a nyakunkba!

Az egyik ilyen trend a Home Office, ami számos változással jár a vállalati informatika érdekében.

Rögtön felmerül, hogy akár mindenkinek biztonságos VPN elérést kell biztosítani a vállalati erőforrásokhoz. Már
itt beleütközhet a szervezet abba, hogy licenc, internet sávszélesség, vagy tűzfal kapacitás probléma akadályozza a VPN kiterjesztését.

Ezeken a problémákon tudunk segíteni a Watchguard és Fortinet tűzfal megoldásaival, és ha a nagyobb sávszélesség nem is oldható meg az Internet szolgáltatónál, „Quality of Service” (QoS) beállításokkal javítható a felhasználói élmény.

Fenti gyártók tűzfalaival elérhető egy tartományvezérlővel szinkronizált, csoport tagságokon alapuló, differenciált elérési rendje a vállalati erőforrásoknak, így csökkentve a támadási felületet.

Sajnos, olyan rendszerek távelérése is szükségessé válhat, amiket alapvetően eddig házon belülről kezeltek. Ezen elérések biztonsági szintjének növeléshez a multifaktoros authentikáció jelenti az egyik megoldást, mely működhet a Microsoft Authenticator mobilalkalmazáson keresztül a Fortinet esetén, vagy akár a Watchguard esetén a saját AuthPoint alkalmazásukkal. Watchguard esetén a biztonságos elérést a tűzfalon futtatható Access Portal beüzemelésével tudjuk biztosítani mely mind az üzemeltetői, mind a felhasználói webszolgáltatások elérését teszi elérhetővé akár külső multifaktoros authentikáció révén.

A Home Office velejárója, hogy a felhasználók Internet forgalma kikerül a vállalati tűzfal fennhatósága alól. Kevés cég engedheti meg magának, hogy a VPN felhasználók alapértelmezett átjárója a vállalati tűzfal legyen, és a felhasználók teljes internetforgalma oda-vissza megterhelje a vállalati internetkapcsolatot, ezért a „gateway antivirus”, IPS – Intrusion Prevention System, DNS szűrés, webURL szűrés, és egyéb addig az irodában alkalmazott biztonságifunkciók elérhetetlenné válnak. Ez a probléma előtérbe helyezi a megfelelő szintű, központilag menedzselhető végpontvédelem fontosságát, és képességeinek kihasználását. A Panda Adaptive Defense 360 csomagja a hagyományos végpontvédelmi technológiákon felül képes biztosítani a nulladik napi és célzott támadások elleni védelmet, míg a Web filtering  megoldással otthon is védettek a felhasználók a rosszindulatú URL-eken leselkedő veszélyektől. Ugyanez a megoldás bővíthető lemez titkosítással, „Data Control” modullal a személyes adatokat tartalmazó file-ok feltérképezésére és ellenőrzésére, reporting, patch management és távfelügyeleti modullal is!

Ha még nem történt meg, előtérbe kerül egy bárhonnan mobileszközökkel is elérhető, csoportmunkát is támogató vállalati levelező rendszer bevezetése. Ez lehet akár Microsoft Exchange alapú on-premise, vagy felhős Exchange Online megoldás, vagy a most kezdődő budget érzékeny időszakban egy Axigen Business Messaging megoldás.

A dokumentumok szabályozott elérésére, verziókövetésére, közös munkára és másokkal történő megosztására a Microsoft Sharepoint Portal jelenthet megoldást mind on-premise, mind MS felhőből történő kiszolgálással. A felhős tárhelyszolgáltatások előnyét élvezhetjük úgy is, hogy  az adatok nem hagyják el a vállalat által kontrollált eszközöket, és a GDPR-nak is megfelelő magas szintű logolásnak és szabályozásnak vetjük alá a Storage Made Easy Enterprise File Fabric megoldásával. Ez a megoldás biztosítani tudja a vállalat többi file elérési szolgáltatásának a kontrollált és auditált elérsét is, úgymint a meglévő fileshare, Azure és Amazon felhőszolgáltatásokhoz, vagy akár Dropbox-hoz történő illesztéssel egy egyszerűen karbantartható virtual appliance megoldással. Kis és középvállalati környezetben sem kell megijednünk ettől a feladattól, hiszen a CentreStack-kel felhasználó/hónap alapon már 20 felhasználótól biztonságos, Windows AD-hoz integrált, szinkronizált fájl elérést lehet biztosítani a saját infrastruktúránkról, Windows szerverekről működtetve a megoldást. Mind a CentreStack és a Storage Made Easy előnye, hogy a felhasználók munka mappáinak szinkronban tartásával, biztosítani lehet a távmunka lehetőségének egy részét, internet kimaradás esetére is.

Home Office esetén a személyes bizalom és a lojalitás különösen előtérbe kerül, de vannak olyan szenzitív információk, amiknek cégen belül maradását  Data Loss Prevention funkciók támogatásával fenti két megoldás képes elősegíteni.

Sajnos könnyen lehet, hogy nem minden távmunkásunk számára tudunk laptopot biztosítani, és többen a saját eszközeiket kénytelenek használni az otthoni munkavégzés során. Fontos a munkavállaló hálózati környezete, és otthoni saját eszközeinek a biztonsága is, és ehhez a Panda Security 3 hónapig ingyen végpontvédelmet biztosít vállalati ügyfeleinek az otthoni felhasználók védelmének biztosítására.

A webes alkalmazások Watchguard Access Portal-on történő publikációja mellett, teljes értékű virtuális munkahelyi környezetet tudunk biztosítani Microsoft Windows Server RDS (Remote Desktop Service), vagy VDI (Virtual Desktop Infrastructure) környezetben. Mivel fenti megoldás nem csak szerver erőforrásokat, hanem licenceket is igényel, ezért a beszerzési idők megnyúlása miatt hibrid környezetek kialakítására lehet számítani. A licencelést segíti, hogy a Microsoft RDS környezet 120 napos „grátisz” idővel használható a licencek aktiválásáig.

Sarkalatos, és nagyon fontos kérdés, hogy az eddig tárgyalóban tartott megbeszélések és oktatások is átkerülnek virtuális környezetbe, ehhez mi a saját tapasztalataink alapján a Microsoft Teams megoldását ajánljuk, mely Exchange naptár integrációval alkalmas jó minőségben a virtuális megbeszélések lebonyolítására, képernyőmegosztással, chat és üzenőfal funkciókkal.

Szerző: Máthé Zoltán

Én és az ALSAD! – Amikor nem lyukas a suszter cipője!

A startup-alapítóknak meg a cégvezetőknek általában nincs ideje afféle luxusokra, mint az egészséges életmód, gondolnánk. Na, de mi van akkor, ha egy startup vagy cég célja éppen az, hogy felhasználóit az életmódváltásban segítse, egy egészségesebb szokásrendszer kialakítása érdekében? Hogyan képviselheti ezeket a céges értékeket egy olyan alapító, aki maga is elhízással küszködik? Az ALSAD Medical alapítója és vezetője, Varga László saját tapasztalatát osztja meg arról, hogyan változtatta meg a szakmai élete a magánéletét 2019-ben – és hogyan él ma egészségesebben, miközben nem lett kevésbé elfoglalt.

Mindig fontos volt számomra a hitelesség az élet valamennyi területén, így vagyok a munkámban is.

A csapatunkkal megalkottunk egy fantasztikus életmód-tanácsadási rendszert, melynek nem lehettem csak úgy az arca, főleg nem elhízottan. Ezért megosztanám a saját történetemet.

Az aktívan sportoló egyetemistától az elfoglalt és elhízott üzletemberig

Amikor befejeztem az egyetemet (2002), akkor 175 cm és 68 kiló voltam. Heti két-háromszor tudtam mozogni, főként intenzívebb foci bajnokságokban.

Mindig is szerettem teljes intenzitással végezni a feladataimat, így a munkavégzést is.

Ahogyan a szakmai karrierem elkezdett magasabb szintű impulzusokat kapni, úgy pakoltam bele egyre több időt. Napi 10-12 órákat is dolgoztam, és egyre nagyobb felelősségű feladatokat, kihívásokat vállaltam fel.

Már a munkát éltem meg sportként. Ha megnyertünk egy nagyobb és jelentősebb feladatot, vagy egy stratégiai projektet sikerült befejezni, az nagy adrenalint tudott felszabadítani nálam.

Azonban ez azzal járt, hogy már csak havi szinten mozogtam 4-5 alkalommal, és a legfontosabb az étkezési szokásaim megváltoztak. Napi szinten nagyon hektikusan tudtam étkezni, és azt is észrevettem, hogy egyre többet nassolok a feladataim végzése közben.

Így kapott a testem 15 év alatt 15-17 plusz kilót.

Amikor 2019. február 8-án megszületett a második gyermekem, Bogi, akkor 85 kilogramm voltam.

(Ekkor már látszódott az ALSAD rendszerünk alappillérei, alapmoduljai.)

Folyamatosan dolgoztam, és közben feleségem, a kis Bogi és a nagyobbik lányom Rebi mellett kellett családfői és apai teendőimet is elláttam.

Össze-vissza étkeztem, nagyon kevés gyümölcsöt fogyasztottam. És mondanom se kell, a „mozgás” a babakocsi tologatásában merült ki. És eljött az idő (ami 2019 április utolsó hete volt), hogy ráálltam a mérlegre és 89 kilogrammot mutatott, ami 29,1 BMI indexet jelet, kimondva pedig túlsúlyos voltam. És akkor mondtam, hogy itt álljunk meg.

Kiindulási adatok

Fejlesztünk egy fantasztikus rendszert, és én, aki a rendszer koncepcióját, stratégiáját kitaláltam folyamatosan hízom. Na ezt a folyamatot azonnal meg kell állítanom!

www.alsadmedical.com

Korábban, úgy 2012. tavaszán megcsináltam egy 4 hetes szigorú (szénhidrát megvonású) diétát, amivel lefogytam 7 kilót, de augusztusra visszahíztam 8 kilót, azaz plusz 1 kilogramm volt rajtam. Nálam is megmutatkozott a jojó effektus.

De sok helyen olvastam a diétákról online weboldalakon, Facebook csoportokban, és nem értettem, hogy egy hölgy (160cm, 84 kg) miért kérdezi egy férfitól (192cm, 145kg), hogyan tudott fogyni 42 kg-ot?

Nem ugyanaz embertípus, eltérő igényekkel, nem azonos a BMI indexük, a kalóriabevitel szintén nem egyforma. Rájöttem, az emberek nagy része nincs az se az étkezéséről, se annak hatásairól edukálva.

Kihívás indul – teszteljük a rendszert, a testemet és az akaraterőmet

2019. április végén a kollégáim János és Béla bemutatta nekem a rendszert, amely funkcionalitásában közel teljesnek volt mondható. Szerveztük a rendszer pilotját vese-, cukorbetegek és elhízottak számára. Gondoltam, itt az ideje, hogy én is pilot részeként elkezdjek megszabadulni a kilóktól.

2019. május 2-án elkezdtem a rendszert használni.

Nagy lelkesedéssel használtam, konzultáltam dietetikussal és beállítottam a céljaimat.

Az első célom az volt, hogy 79 kilogrammot érjem el, azaz 7-essel kezdődjön a kilóim száma.

Ehhez 2500-2600 kalóriát (15% fehérje, 55% szénhidrát, 30% zsír aránnyal) kellett naponta fogyasztanom. A rendszer tájékoztatott, ha mindent betartok, akkor szeptember 5-én teljesülhet a célom.

Beállításaim (diéta célok)

Nagyon örültem, mert ez majdnem Rebeka lányom 6.szülinapjával esik egybe.

Az egészet fejben próbáltam megfogni, így gyorsan átálltam napi 5 étkezésre.

Először azt hittem, hogy nagyon nehéz lesz, de nem, ahogy mondtam fejben dőlt el.

Nem csak akkor kezdtem étkezni, amikor éhes voltam, hanem megtervezett napjaim lettek, kialakítottam egy új napi rutint, melyben a családom is támogatott, sőt a feleségem kifejezetten örült neki.

Megterveztem a rendszer ajánlatai alapján a napjaimat, rögzítettem a saját napi étkezéseimet. És jöttek az eredmények, szépen elkezdtem veszíteni a súlyomból.

Testsúly változásom

Annyira belelkesültem, hogy ezt rögtön észrevette körülöttem mindenki, a család, a munkatársak és a partnerek is. Kérdezték, hogyan csinálom?

Egyszerűen: személyre szabott életmódváltás, tudatossággal párosítva. Jeleztem, hogy nálam csak az első lépcsőfok az étkezésem kialakítása.

Diéta menü

A személyre szabott étkezést napi szinten nem tudom megterveztetni egy dietetikussal, mert nincs annyi dietetikusi szabad kapacitás, valamint nincs annyi felesleges pénzem. Azonban itt segíthet a technológia: miután beállítottuk diétás céljaimat és a fő tudnivalókat egy profi (humán) dietetikussal, az alkalmazás ezek alapján képes volt megfelelő (és élvezhető) napi menüket tervezni számomra, amelyeket az egészségi és személyi adataimra alapozott, céljaimat és néhány személyes preferenciát is figyelembe véve.

Édességet minimálisan ettem, keveset nassoltam, de nem is éreztem szükségességét. Ha mégis nassolni támadt kedvem, akkor gyümölcsöt ettem. A figyelmem egyre inkább arra összpontosult, hogy a célomat így a rendszer segítségével, vagyis inkább az iránymutatásával el tudom érni.

Persze nekem is vannak „bűnös napok”, de kinek nincsenek.

A lányom vagy a feleségem születésnapján én is megeszem a tortaszeleteket, de fejben tudom, hogy ezt majd meg kell oldanom a következő napokban. Ezeket is beleírom a ténylegesen elfogyasztott ételek listájába, és tudom, akkor át is kerülök a piros sávba az ALSAD-on belül.

Megéri hazudnom? Nem! Mert akkor magamnak hazudok, és azt már megtettem az elmúlt 10 évben, aminek évente plusz egy kiló volt az ára.

Oszd meg a tapasztalataidat, és segíts másoknak is, hogy megtalálják saját útjukat

Fokozatosan kialakult a tudatosságom, de nem csak az enyém, hanem a családomé is. Ha bevásárolni megyünk, akkor nem az az első, hogy mikor jár le egy adott élelmiszer, hozzávaló fogyaszthatósága, hanem a tápérték táblázatot nézzük.

A tudatosság másoknak való átadása nálam ugye egyfelől munka (erről szól az értékesítés…), másfelől a tapasztalat átadása, azaz edukáció. Fontos, hogy egymást is tudjuk edukálni.

Nem mellékesen, a hitelességet és az eredményességet nem csak az alkalmazás, hanem a laborértékeim alakulása is jelzi. Jók az értékeim a májfunkciókban, a cukorértékben, a koleszterinben, a vérnyomásom és az EKG eredményeim fantasztikusak.

Elérkeztem oda, ahova szerettem volna, most újabb célok kerültek előtérbe, ez pedig még 4-5 kilogramm fogyás, és utána annak megtartása. De ezt már nem csak étkezéssel kívánom megoldani, hanem rendszeres sporttal.

Nem foghatom mindig a munkára, a kisgyerekeimre, a családomra, hogy nekem nincs időm heti egyszer vagy kétszer 1-1 óra intenzív mozgásra.

A legbüszkébb akkor voltam, amikor a nagyobbik lányom azt mondta, hogy „apa, én is azt a salátás, ételt akarom enni”, pedig a kedvence, a bolognai spagetti és a saláta között lehetett választania.

Miért mondom ezt el?

Azért, hogy megerősítsem, minden a fejben dől el, és a körülöttünk lévő kütyük (rajtunk van az óra, a mobil telefon a zsebünkben, kapható minimális beavatkozással működő vércukormérő, intelligens mérleg, stb…) segítségével meg is tudjuk valósítani a személyre szabott életmód helyes irányban tartását.

Javuló BMI index

Képesek vagyunk orvosi szakképesítés nélkül is edukálni embertársainkat a saját tapasztalatunk alapján. A divatdiéták azonban csak pár hétre adnak megoldást, az igazi megoldás az szakegészségügyi és páciens tapasztalatok átadása (mindenki páciens születésétől fogva).

A leghasznosabb segítség a személyre szabott módszerek, rendszerek okos kombinációja, miután kialakítottuk saját céljainkat.

Büszkén állok ki és mondom azt, hogy az ALSAD (Automated LifeStyle ADvice) applikáció nekem is segített, és tényleg nem lyukas a suszter cipője 😊.

Hamarosan: Workshop Londonban

A számos piaci ágazatban és iparágban végbemenő alapvető változások után a digitális átalakulás most az egészségügyi ellátás gyors változásait követeli. A változások részét képezik a digitális kezelések, az automatizált betegoktatás, a big data elemzése, vagy az érzékelők által támogatott betegek monitorozása.

Néhány eset kivételével a változások zöme technológiavezéreltnek tűnik, ugyanakkor alapvető fontosságú lenne az egészségügyi szakemberek, a betegek és az egészségügyi szolgáltató szervezetek bevonása, hogy teljes mértékben kihasználhassák a technológia által kínált lehetőségeket.

Technológiai cégek vagyunk, szorosan együttműködve az iparral, az egészségügyi szolgáltatókkal, kutatókkal, orvosokkal és más egészségügyi szakemberekkel az olyan megoldások kidolgozása érdekében, amelyek valódi támogatást és segítséget nyújtanak mind a betegek, mind az egészségügyi szakemberek számára. Aktív eszmecserére van szükség a felhasználókkal és a szakemberekkel, hogy valóban megértsük azokat a szükségleteket és elemeket, amelyekben hozzáadott értéket teremthetünk – a betegedukáció és a prevenció időtartamának csökkentésétől a súlyos, krónikus állapotban lévőknek finomhangolt, személyre szabott étkezési javaslatok ajánlásán át a kórházakat fenyegető virtuális támadások és szupervírusok elleni megbízható megoldások biztosításáig és a szuper gyors és szuper megbízható CT szegmentációig.

Iparági szakemberként már bizonyára tudja, hogy mit kínál a digitális technológia az egészségügynek, és nyitott lehet a technológiai szakemberekkel folytatott diskurzusra, hogy megtudja, hogy a blockchain, a mobil technológiák, a kép- és adatelemzés, vagy a digitális asszisztencia hogyan javíthatják az orvosi ellátás és a diagnózisok hatékonyságát.

Workshopunkat a magyar nagykövetség rangos helyszínén, London központjában tartjuk 2019. október 17-én, hogy megvitassuk a digitális egészségügyi technológiák különféle aspektusait az Egyesült Királyság és az európai egészségügy és a betegek biztonságának együttes támogatása érdekében.

Loading...

Legutóbbi posztok