Netis Zrt. által előállított termékek belépése a nemzetközi piacokra.

A projekt tartalmának bemutatása:

A NETIS Zrt. számára a projekt megvalósításával lehetősége nyílik az UK piacon és a DACH piacon személyesen bemutatott jelenlétet biztosítani. A projekt eredményeképpen a személyes jelenlétek (konferenciák, kiállítások, üzletember találkozók) lehetőséget biztosítanak a számunkra, egy hiteles IT megoldás szállítóként történő bemutatásra a külpiaci partnerek számára. Ez a hitelesség nagyban meg tudja könnyíteni az üzleti kapcsolatok „laza” státuszából a „markánsabb, direktebb” kapcsolatok irányába történő elmozdulását. A célunk, hogy az export tevékenységünket a jelen pályázat segítségével képesek legyünk erősíteni. Az igénybe vett marketing- és célszolgáltatások lehetővé teszik számunkra a hatékonyabb és direktebb, céltudatosabb piaci igényeknek való megfelelést, így sokkal hatékonyabban ki tudjuk építeni azokat a sales és minőségbiztosítási kapcsolatokat, mely képesek megfelelni egy idegen ország szakmai elvárásainak.

A pályázat keretein belül megújításra kerülő külpiaci stratégiánk így egy keretrendszerként lesz képes vezérelni minket a saját termékek (pl. a felhő alapú HR támogató megoldásunk, az Occupatos esetében) és szolgáltatások területein (főként a fejlesztői kapacitásaink értékesítése területén).

Kedvezményezett neve: NETIS Informatikai Zrt.

A vissza nem térítendő támogatás összege és mértéke: 11.928.407,- Ft (40%),

A visszatérítendő Hitel összege mértéke:  13.419.461,-Ft (45%),

Projekt összköltségvetése: 29.821.019,- Ft

A projekt tényleges befejezési dátuma: 2018. december 28.

A projekt azonosító száma: GINOP-3.1.2-8-2-4-16-2017-00033

ALSAD (Automated LifeStyle ADvice) Healthcare Solution fejlesztése


A NETIS Informatikai Zrt. és az INSIRON Informatika Kft. közös konzorciuma összesen 231 544 493 forint vissza nem térítendő támogatást nyert innovációs fejlesztésre. Az „ALSAD (Automated LifeStyle ADvice) Healthcare Solution – Kezelés alatt álló betegek, különösen a dializált betegek hatékony életmód tanácsadását támogató eljárások kutatása, és támogató rendszer fejlesztése” projekt a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból biztosított támogatással, a „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása (VÁLLALATI KFI_16)” pályázati program finanszírozásában valósul meg. 

A nettó 328 148 236 forint összköltségvetésű projekt keretében a Konzorcium egy egészségügyi életmód tanácsadó rendszer prototípusát fejleszti ki meg.

A NETIS Zrt. tevékenységére vonatkozó támogatás összege: 148 785 008 forint, amely a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból származik.

A fejlesztés összefoglalása:

A szervi kezelések alatt álló betegek, különösen a dializált vagy a diabéteszes betegek sokszor nem is tudják, hogy saját maguk is sokat tehetnek a gyógyulási folyamat útján. A gyógyulás egyik része a gyógyítási folyamat, melyben az orvosi és szakápolási szakértő segíti a beteget gyógyszeres, vagy gépi kezeléssel. A folyamat másik része az az életmód, mely elősegíti a beteget a gyógyuláshoz. A betegségek felismerése, azoknak a lereagálása az emberek számára nem egyszerű feladat, a gyógyulást elősegítő életmódváltást sem nevezhetjük könnyűnek. Azonban, ha célzottan, kellően dokumentáltan jut el hiteles információ a beteghez, akkor a gyógyulás folyamata is stabilabb lehet.

Fontos, hogy a betegségcsökkentő tényezőket csoportosítsuk, rendszerezzük, és a betegeket ennek megfelelően tájékoztassuk a hasznos információkkal. Az ilyen módon kommunikált on-line betegtájékoztatás hiányzik a mai egészségügyben. Fontos a célzott jellegű életmód tanácsadás, kihangsúlyozva a testsúly, magasvérnyomás, a diabétesz, és a testmozgás hiányának együttes hatásainak megmutatása a vesekárosodásra, és a diabétesz esetleges szövődményéire.

Jelen K+F projekt ezen problémahalmazra kíván megoldást biztosítani.

A fejlesztésünk során olyan eljárás és protokoll sorozat kialakítása a célunk, mely a dializált és a cukorbetegségben szenvedők mért, valós betegadatai alapján az életmód (táplálkozás, mozgás, stb…) minőség javítását és az állapot rosszabbodás lassulását segíti. Azaz a fejlesztés eredménye akár két kezelési folyamat között a rendszerességgel keletkező mért, valós adatokat vizsgálva ad automatizáltan tanácsadást a beteg számára. Az életmód tanácsadás eredményeképpen, figyelembe véve a vércukorszint adatait is, javulhatnak a beteg újból megmért, analizált adatai, értékei, mely egyfajta prevenciós folyamatot alakít ki a beteg számára. Eddig az ilyen típusú tanácsadást az orvos, vagy a szakszemélyzet szóban, a kezelés folyamatában mondta el a betegnek.

Konzorcium vezető: NETIS Informatikai Zrt.

Konzorciumi tag: INSIRON Informatika Kft.

Megvalósítás ideje: 2017.07.01. – 2019.06.30.

Special Performance Management rendszer kutatása és fejlesztése

A NETIS Informatikai Zrt. 53.582.868 forint vissza nem térítendő támogatást nyert innovációs eredményeinek hasznosítására a „Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása” pályázaton. A nettó 83.855.510 forint összköltségvetésű projekt keretében a NETIS Informatikai Zrt. egy humán erőforrás teljesítményértékelő rendszer prototípusát valósította meg.
A támogatás összege: 53.582.868 forint, amely a Kutatási és Technológiai Innovációs Alapból származik.

A NETIS Informatikai Zrt. 2009. októberében alakult vállalkozás, azzal a céllal jött létre, hogy Magyarországon tudatosan meghonosítsa az igazán ügyfélközpontú informatikai megoldásokat és szolgáltatásokat. A cég magasan kvalifikált minőségi fejlesztői szakemberekből áll, akik megfelelő szakmai tudást és garanciát biztosítanak a kutatás-fejlesztési projekt feladatainak ellátására.

A támogatott kutatás-fejlesztési projekt célja egy olyan humán erőforrás teljesítményértékelő rendszer prototípusának elkészítése volt, mely szakít az elmúlt évtizedekben kialakult értékelési rendszerek által vizsgált értékrendekkel.

A projekt keretében fejlesztett rendszer célja, hogy a teljesítményértékelés – főként az összevont vállalati érdekeknek alárendelt és költségoldali tényezők által vezérelt – innovatív módon ad lehetőséget valamennyi érdekelt számára (beleértve a munkavállalókat, szervezeti vezetőket, tulajdonosokat) az átlátható, egységes, egyértelmű szabályokra épülő értékelésre.

A projekt eredményét jelentő teljesítményértékelő rendszer olyan új, szervezeti-eljárási innovációt jelent a kis- és közepes vállalkozások szintjén, amely növeli a vállalkozások teljesítményét a termelés/szolgáltatás teljes folyamatában és a szervezeti megoldások szintjén, valamint hozzájárul a szervezet makrogazdasági teljesítményének és hatékonyságának növeléséhez egyaránt.

A nettó 83.855.510 forint összköltségvetésű projekt keretében a NETIS Informatikai Zrt. egy humán erőforrás teljesítményértékelő rendszer prototípusát valósította meg.

A NETIS Zrt. a projektet 53.582.868 forint támogatási összeg felhasználásával valósította meg.

Megvalósítás ideje: 2014.01.02. – 2015.10.30.

ICT4Life, Szolgáltatások a jobb időskorért.

Projekt neve, azonosítója: ICT4Life, ICT services for Life Improvement For the Elderly (szerződésszám: 690090)

Időtartama: 36 hónap

Keretprogram: Horizon 2020,  PHC-25-2015 Advanced ICT systems and services for Integrated Care, RIA, H2020-PHC-2015-single-stage (Societal Challenges)

Résztvevők: Artica Telemedicina (Spanyolország), Madridi Műszaki Egyetem (Polytechnic University of Madrid, Spanyolország), Madridi Parkinson Szövetség (Spanyolország), Netis Informatikai Zrt. (Magyarország), E-seniors (Franciaország), Technológiai és Kutatási Intézet (Centre for Research and Technology Hellas, Görögország), Maastricht-i egyetem (Hollandia), Európai Kórházi és Egészségügyi Szövetség (European Hospital and Healthcare Federation, Belgium) és a Pécsi Tudományegyetem (Magyarország)