ALSAD (Automated LifeStyle ADvice)

Az ALSAD egy jelenleg webes (későbbiekben iOS és Android) platform, amely automatizált, személyre szabott tanácsokat kínál (orvosi / táplálkozási / fizikai aktivitás és gyakorlatok) a cukorbetegek és/vagy krónikus veseelégtelenségben szenvedők számára mesterséges intelligencia (AI) algoritmus segítségével.

Az ALSAD  egyedileg testreszabott életmód-ajánlásokat javasol, amelyek szakmai orvosi közreműködéssel összeállított, a ma legjobbnak tartott gyakorlati protokollokon és tartalmakon alapul. Az algoritmus a felhasználó személyes, folyamatos monitorozásán alapul, melynek fő alapadatai a felhasználó egészségügyi adatai (mért értékek és orvosi diagnózisok), a felhasználó személyes preferenciái és lehetőségei a táplálkozásban és a fizikai tevékenységekben, illetve a felhasználó egyéb, fontos adatai, különösen az életkor és a diagnosztizált társbetegségek. Az ALSAD segítségével a beteg képes egy megfelelőbb életmódot folytatni.

A szervi kezelések alatt álló betegek, különösen a vese- vagy a diabéteszes betegek sokszor nem is tudják, hogy saját maguk is sokat tehetnek a gyógyulási folyamat útján. A gyógyulás egyik része a gyógyítási folyamat, melyben az orvosi és szakápolási szakértő segíti a beteget gyógyszeres, vagy gépi kezeléssel. A folyamat másik része az az életmód, mely elősegíti a beteget a gyógyuláshoz. A betegségek felismerése, azoknak a lereagálása az emberek számára nem egyszerű feladat, a gyógyulást elősegítő életmódváltást sem nevezhetjük könnyűnek. Azonban, ha célzottan, kellően dokumentáltan jut el hiteles információ a beteghez, akkor a gyógyulás folyamata is stabilabb lehet.

Fontos, hogy a betegségcsökkentő tényezőket csoportosítsuk, rendszerezzük, és a betegeket ennek megfelelően tájékoztassuk a hasznos információkkal. Az ilyen módon kommunikált on-line betegtájékoztatás hiányzik a mai egészségügyben. Fontos a célzott jellegű életmód tanácsadás, kihangsúlyozva a testsúly, magas vérnyomás, a diabétesz, és a testmozgás hiányának együttes hatásainak megmutatása a vesekárosodásra, és a diabétesz esetleges szövődményéire.

A betegek személyre szabott terápia-kiegészítéshez jutnak, így kimondható, hogy az ALSAD a fent említett problémahalmazra kínál megoldást.

Az ALSAD egy olyan eljárás és protokoll sorozat kialakítását foglalja magában, mely a dializált és a cukorbetegségben szenvedők mért, valós betegadatai alapján az életmód (táplálkozás, mozgás, stb. …) minőségének javítását és az állapot rosszabbodás lassulását segíti, így közelítve a beteg életmódját az orvosi szempontból „ideális” standardokhoz. Azaz az ALSAD akár két kezelési folyamat között a rendszeresen keletkező mért, valós adatokat vizsgálva ad automatizáltan tanácsadást a beteg számára. Az életmód tanácsadás eredményeképpen, figyelembe véve a labor és vércukorszint adatait is, javulhatnak a beteg újból megmért, analizált adatai, értékei, mely egyfajta prevenciós folyamatot alakít ki a beteg számára. Eddig jobbára az ilyen típusú tanácsadást az orvos, vagy a szakszemélyzet szóban, a kezelés folyamatában mondta el a betegnek, nem több, mint 5-10 percben.

Az ALSAD nagy előrelépést mutat, mely nem csak a betegekkel való kommunikációs portfóliót bővíti, hanem személyre szabott, hiteles, valid értékek alapján lehet a betegeket tanítani, oktatni, ajánlásokat adni, hogy milyen életmódot folytasson a sikeres gyógyulás eléréséhez.

Tematikus oldalaink:
ALSAD – Vesebeteg diéta

ALSAD – Diabétesz diéta

ALSAD – Diéta ajánlás
Elhízottak és alultápláltak számára – Nem fogyókúra, hanem Diéta, egészséges étrend!

Nemzetközi hírek rólunk:

PRNewswire
https://www.multivu.com/players/uk/8663651-alsad-medical-new-application-kidney-diabetes/

Bloomberg US
https://www.bloomberg.com/press-releases/2020-01-06/alsad-medical-introduce-innovative-new-application-for-daily-health-managament

Wall-Street Online Germany
https://www.wallstreet-online.de/nachricht/12031361-alsad-medical-stellt-innovative-anwendung-taegliche-gesundheitsmanagement

MDTech Review
https://www.mdtechreview.com/news/new-personalized-health-app-for-healthier-lives–nwid-234.html

Techfruit UK
https://techfruit.com/technology-news-wire/?rkey=20200106EN66381&filter=4223

További információ: http://www.alsadmedical.com/

Letölthető leaflet:

Letölthető leaflet