2019. szeptember 30-án befejeződött a NETIS Zrt. megvalósításában a „Video annotáción alapuló oktatási technológia fejlesztése” tárgyú projekt. A megvalósított termék következő fázisa: hazai és nemzetközi piacokon történő értékesítés, bevezetés.

Felmérések alapján az online kurzusok hallgatóinak a lemorzsolódási aránya rendkívül magas, akár a 90%-ot is elérheti. Az egyik lehetséges eszköz a lemorzsolódás csökkentésére, hogy a tanulásra fordítandó erőforrásigényt csökkentjük, ezáltal a tanuló nem „küzd” az eszközzel, hanem használja.

A projekt során egy olyan oktatást segítő technológiai platform került kifejlesztésre, mely video felvételek technológiai módosításával tudja az oktatási metodika hatékonyságát, az ismeretátadás sebességét növeljük.

A rendszer az önfejlesztés magas szintű kiszolgálását segíti. Az interaktivitás képes megmutatni a hallgatónak a jó és rossz döntések kombinációját. Így nem csak a „best practice” alapú oktatást képes segíteni a video alapú oktató anyag, hanem egy ”pozitív” szemléletű oktatás mentén az okozatot.

A nettó 126 729 100 forint összköltségvetésű projekt a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) biztosított támogatással, a „GINOP-2.1.7-15 – Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés” pályázati program finanszírozásában valósult meg. A vissza nem térítendő támogatás mértéke 75 340 370 Ft.