A hétvégén részt vettünk a Magyar Táplálkozástudományi Társaság Vándorgyűlésén, ahol a hazai táplálkozástudomány elismert kutatóival, szakértőivel együtt remek előadásokat hallottunk, illetve egészségügyi szakértőnk, Simonová Erika is az előadók sorát gyarapította!

Az előadásokból megtudtuk, hogy 2021-ben az egészségügyi intézmények 68%-nál valósultak meg a személyi feltételek (100 betegágyra átlagosan 1,2 vagy annál kevesebb dietetikus jut), így sajnos a páciensek dietetikai tanácsadáshoz történő hozzáférése csökken, ami az ellátás minőségét rontja! Pedig az időben megkezdett táplálkozási intervenciónak a prevenció minden szintjén nagy jelentősége van! Ma már bizonyított, hogy ha igénybe vehetnénk az alapellátásban a dietetikusok segítségét, akkor az később jelentős megtakarítást jelenthetne a társadalomnak!

Ehhez pedig nagyon nagy segítségek lehetnek az egészségügyi szoftvermegoldások, mint akár az ALSAD is. Előadásunk fő üzenete az volt, hogy nem szabad félnünk a digitalizációtól, hiszen az innovatív digitális egészségügy és ellátás javíthatja az ellátás minőségét és az ellátás igénybevételének lehetőségét, valamint növelheti annak hatékonyságát.

Egészségügyi szakértőnk – Simonová Erika

Informatikai szakértőnk – Varga László