A hároméves, Horizon2020 projekt, az ICT4Life a Parkinson- és Alzheimer-kórral, valamint a demenciával élők integrált ellátását támogató eszközök fejlesztésével és kutatásával foglalkozik, hogy az ezen betegséggel élők önállóbb életet élhessenek, miközben tájékoztatást, segítséget és képzést nyújt a gondozóknak, valamint az orvosoknak. Örömünkre szolgál, hogy részesei lehetünk ennek a projektnek, melynek célja, hogy támogassa azon idősek és gondozóik ezreit Európa szerte, akik olyan krónikus állapotban élnek, amely jelenleg nem gyógyítható, de az életminőségük jelentősen javítható.

A Netis technikai partner volt a 9 tagú konzorciumban, amelyet a spanyol Artica Telemedicina vezetett. A konzorciumban szerepet kaptak kutató- és technológiai csoportok, valamint végfelhasználói szervezetek is. A Netis a szoftverfejlesztésben és tesztelésben, a rendszerintegrációban, valamint a pilotok technikai támogatásában vett részt. A projekt kapcsán a Netis-t az Európai Bizottság Innovációs Radar-díjra jelölte a „Legjobb korai szakaszban járó innováció” kategóriában.

A végső feladatok közé tartozik az érintett felek által készített eredmények összefoglalása, kommunikálása, az analitikus és vizualizációs eszközök finomhangolása, valamint az ICT4Life platform továbbfejlesztésének lehetőségeinek vizsgálata és a kereskedelmi forgalomba hozatala. Az eredményeket októberben Brüsszelben, az ICT4Life végső konferenciáján mutatták be.