A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségével (MDOSZ) való együttműködésünk keretében szakképzett és tapasztalt dietetikusi csapat vizsgálta át aprólékosan az ALSAD alkalmazás azon a tartalom-adatbázisait, amelyekből a felhasználók napi étrend-terve felépülhet. Ide tartoznak az alapanyagok (és azok tápanyagtartalmáról szóló információk), az ételek receptjei, és azok a diéták, mintaétrendek, amelyeket bizonyos célok és elvárások mentén állítottak össze korábban dietetikus szakértők.

Az átvizsgálás után megkaptuk a Magyarországon eddig egyedülálló elismerést, amely azt jelenti, a krónikus betegséggel élőknek ajánlja az MDOSZ szakértői csapata az ALSAD szolgáltatását és a benne lévő étrendi tartalmakat. Az alapanyagok, receptek és diéták variációja a szoftver segítségével alkalmas arra, hogy a felhasználó egyedi igényeit és diétás céljait a dietetikus szakértő iránymutatása mellett a legoptimálisabban szolgálja.

A Netis csapata, amely az ALSAD alkalmazást fejlesztette és tesztelte, nagyon büszke erre a hivatalos, szakmai elismerésre.